Waarom soek katte aandag in badkamers?

Waarom soek katte aandag in badkamers?

Vraag: "Hoekom soek katte liefde in badkamers?"

"Liewe, wyse, kat fluisterer, ek het 'n baie brandende vraag wat nog nooit aan enige vorm van bevrediging beantwoord is nie. Waarom rapporteer al my katte (en my vriende ook huls) graag om saam met my in die badkamer te wees? Ek kan ure in die sitkamer, slaapkamer en kantoor sit en niemand sien selfs 'meow' nie. Ek bedoel dat hulle rond is, maar nie met my in wisselwerking tree nie.

Maar as ek in die badkamer loop en gaan sit, selfs as ek nie die fasiliteite gebruik nie, kom hulle letterlik op om my te besoek. Hulle bring hul borsels en speelgoed en beendraad en ' praat '. Hulle wil geplunder word, en as God dit verbied, sluit ek die deur en hulle is aan die ander kant, hulle maai en steek hul arms onder die deur en krap by die deur. Ek verstaan ​​dit eenvoudig nie. Hulle doen dit nie regtig met iemand anders in die huis nie. Ek bedoel op hierdie stadium in my lewe, ek wil net die badkamerdeur kan sluit sonder om die 'Apocalypse Now'-boodskap aan al drie die katte te stuur. Ook, ek wil graag 'n meer gemaklike stoel vir borsel en speel met my 'vierbene-dogters'.

As jy lank genoeg kan lag om te reageer, sal ek dit baie waardeer. As daar vir hulle 'n ernstige brandende behoefte was of as dit 'n groot eerbetoon aan die Alfa-kat is, kan ek dit hanteer (ek bedoel kyk na al die pragtige juweliersware wat ons gedra het om ons kinders se selfbeeld te vestig oor die jare).

Ek wil dit net verstaan, as sou my twee vriende wat soortgelyke vertonings van liefde in die loo ervaar.

Dankie vir jou tyd, ek hoop jy het 'n antwoord vir my, maar belangriker nog, ek hoop dat jy genoeg tyd het om my te antwoord en nog 'n bietjie tyd oor te hê om uit te gaan vir jou eie toegewenis.

Vriendelike groete, Marie "

Amy se antwoord

Wat 'n goeie vraag! En ek giggel 'n bietjie, maar dis omdat my eie kat dieselfde ding doen. 'N Kat se interaksie kan deur gesondheid, instink en omgewing beïnvloed word, so ek sal ernstig raak en dit in terme van die HISS-toets plaas, wat vir gesondheid, instink, stres en simptome-oplossers staan.

H = Gesondheid

Menslike badkamers is geneig om een ​​van die coolste plekke in die huis te wees, as gevolg van die teël, klein spasie en gewoonlik minder vensters. Katte is geneig om vurige hitte-soekende missiele te wees wat op warm plekke slaan, maar 'n paar - my Seren is een van die lekkerste kolle. Hierdie kitties lyk om tyd te spandeer op koelteëls, klam handdoeke, of ander gladde of koel oppervlaktes. Vir ouer katte wat aan hipertireïedme ly, gaan die metabolisme in overdrive en verhit die kitty sodat hipertiroïedkatte dikwels koel rus plekke soek.

I = Instinct

Katte word getrek op hoë sitplekke, veilige plekke, en netjies bekende skuilplek waar hulle weet wat om te verwag. Hulle is wesens van gewoonte, en sodra hulle 'n roetine ontwikkel, verkies hulle daaraan. Katte voer wat na verwys word as kettinggedrag wat een aksie na 'n ander skakel, in 'n bepaalde roetine. Byvoorbeeld, as jy wakker word in die oggend en hardloop om jou tande te borsel (voordat jy die katvoedselbak vul), neem dit net 'n paar dae vir katte om die roetine te onthou en eers na die badkamer te hardloop - en dan pla jou om voort te gaan na hul bak.

Hulle word baie irate as jy 'n belangrike stap in die ketting mis.

S = Stres

Sekerlik, enige verandering in roetine kan 'n gedragsverandering veroorsaak . Dit kan genoeg wees om te laat katte soek na 'n wegkruipplek soos die badkamer.

S = Simptome, Tekens & Oplossings

Kom ons gaan na die kak, hoe gaan dit met die katte se badkamergedrag. Daar is verskeie dinge aan die gang. Katte doen nooit enigiets tensy dit vir hulle bevoordeel word nie, en hulle word in een of ander vorm beloon.

Eerstens is die badkamer 'n unieke plek in die meeste huise. 'N Stok op die ydelheid plaas 'n kat op die mens se gesighoogte wanneer die eienaar (ahem) sit. Dit is ideaal uit die kat se perspektief om die interaksie te beheer. Die mens kan nie maklik ontsnap nie, dus kan kitty nader of buite bereik bly as wat sy verkies. Sy het 'n gevangene gehoor!

Tweedens, die badkamer is ook 'n voorspelbare plek wat baie deel van gevestigde roetines is.

Katte skakel dikwels gedrag wat 'n badkamerbesoek uit die kraan insluit, of om die enkels stertdraai, in die badwater met paw-swipes speel en meer. Katte leer ook vinnig watter hoeveelheid tydseienaars tydens die besoeke in die badkamer spandeer.

En uiteindelik word kitties wat tyd in die badkamer spandeer, en eintlik spesiale aandag-borsel, petting of praat- beloon vir die besoek. Dit verseker dat hulle die positiewe ervaring sal herhaal! Selfs die pote-swipes onder die deur wat vir baie minute geïgnoreer word, word beloon wanneer die deur uiteindelik oopgaan (katte kan aanvaar dat hul mawe of pote-swipes magies oopgemaak word-sesam). En eintlik hoe langer die kat kla en poort die deur en dan uiteindelik beloon word, hoe meer leer hy die kat dat volharding (purr-sistence?) Betaal!