Weet wanneer om die vet oor jou kat te bel

En wanneer om die Net te soek vir Feline Health Information

Hierdie artikel moet vooraf met 'n BIG- vrystelling wees: Ek is nie opgelei in veeartsenykundige medisyne nie en het geen vaardighede in hierdie area nie. Ek vertrou op my eie veearts wat my katte ken, om sy opleiding en kundigheid te gebruik om my katte se siekte te diagnoseer, wanneer dit aangedui word. Ek skryf net uit die oogpunt van een wat oor 'n gelyke aantal jare my huis met tientalle katte gedeel het. Ek het katte met koors, katte met kanker, katte met FLUTD, katte met tandheelkundige siekte en by verskeie geleenthede, katte met absesse en / of ander beserings.

Gooi 'n verskeidenheid ongediagnoseerde (maar nie onbehandelde) kwale, en ek het my deel van die reise na die veearts gehad. En ek het op 'n baie vroeë ouderdom geleer hoe dringend hierdie reise soms kan wees.

Ek kry dikwels e-posse van mense wat verskillende simptome beskryf wat hul katte vertoon en vra of ek enige idee het van die oorsake. Alhoewel ek dikwels idees of menings het, is my antwoord altyd dieselfde: "Selfs as ek veearts was, sou ek nie probeer om jou troeteldier te diagnoseer sonder 'n deeglike persoonlike ondersoek nie. Jou kitty moet sonder versuim deur 'n veearts gesien word. . "

Hier is drie eenvoudige reëls wat ek voorgestel het.

Die eerste reël is "Ken jou kat"

Ek kan nie te veel klem lê op die belangrikheid om jou kat deeglik te ken nie. Deur middel van daaglikse waarneming, en deur jou petting sessies (waartydens jy die normale "gevoel" van jou kat se liggaam leer), leer alles oor jou kat se normale fisiese toestand.

Deur die "normale" te leer, sal jy makliker kan raak wanneer jou kat "uit die kak is." Let op die volgende roetines van jou kat:

Die tweede reël is: "Wanneer in twyfel, bel die vet"

As jou kat vir meer as 12 uur enige van die voorheen genoteerde simptome toon, of meer as een van hulle vir enige tyd, sal ek raai om die veearts onmiddellik te skakel. Dit is duidelik dat noodgevalle net so is, en om enige tyd te wag, kan jou kat in gevaar stel.

noodgevalle

Noodgevalle sluit in beserings van ongelukke, brandwonde, moontlike vergiftiging, inseksting of byt, aanvalle, of sluk vreemde voorwerpe, onder andere.

Hierdie toestande dui almal op 'n oproep aan u veearts tydens kantoorure, of 'n oproep na die naaste noodhospitaal na-ure. Ander randvoorwaardes, soos skielike en aanhoudende projektiele braking of uiterste lusteloosheid, verdien ook 'n onmiddellike oproep.

Ons senior kat, Bubba, gooi gereeld gereeld op, gewoonlik kort na eet. Ons het geleer om nie daaroor te bang te wees nie, want ons het hom al verskeie kere deur ons veearts nagegaan. Sommige katte eet net te vinnig, en as hulle 'n besonder sensitiewe maag het, sal hulle as gevolg daarvan slaan. Tog kyk ons ​​hom altyd na hierdie voorvalle, en as hy ooit enige ander tekens van siekte toon (lusteloosheid, swakheid, voortgesette braking, of die beduidende 3e ooglid), sal ons hom onmiddellik na die veearts bring. Ons het dit al 'n paar keer gehad om dit te doen.

Die Derde Reël is "weet wanneer om die web te soek"

Die internet bied 'n wonderlike verskeidenheid inligting aan vir diegene wat dit soek, en die rykdom van veeartsenykundige artikels oor verskillende siektes en toestande is 'n goeie voorbeeld.

Ek is so vinnig soos die volgende persoon om die muis te wys om meer inligting oor 'n spesifieke toestand te soek, soos ek by meer as een geleentheid met Bubba gedoen het. Maar ek het dit gedoen, net nadat ons veearts Bubba ondersoek het en 'n kursus van behandeling begin het. Ek is seker ons veearts het gedink ek was 'n plaag, want ek het 'n artikel gelees en hom gebel en gesê: "Wat van hierdie of die potensiële diagnose?" Hy het egter verstaan ​​en Bubba deur elke toets wat ek voorgestel het, gestel, net om my verstand te verlig.

Hy het ook geluister toe ek 'n alternatiewe behandeling voorgestel het waarvan ek wou lees. As hy gedink het 'n holistiese middel kan help, maar belangriker, sal geen kwaad doen nie, hy sal dit probeer. Anders sou hy verduidelik waarom dit nie gepas sou wees nie.

Die bottom line is dat as jou kat ongewone simptome of 'n kombinasie van simptome vertoon, tel eers die telefoon op en nadat jou veearts kitty ondersoek het en 'n kursus behandel het, haal dan die muis op en navigeer na jou hart se inhoud, vir 'n beter begrip van jou kat se toestand.