Thundershirt: 'n instrument om kalmte angs en fobies te help

Die idee lyk amper te maklik om te werk; dat 'n konstante sagte druk "knuffel" 'n angstig troeteldier se senuweestelsel kan kalmeer. Die Thundershirt is gedeeltelik gebaseer op die werk van Temple Grandin. Dié doel dien vir troeteldiere wat bang is vir harde geluide ( vuurwerke en donderslae ) en ander angsgebaseerde gedrag.

Dit is 'n maklike, relatief lae koste, en dwelmvrye produk om uit te probeer op troeteldiere wat ly aan harde geluide.

My eie hond het geslaap deur vuurwerke wat dit dra, so ek sal beslis voortgaan om die Thundershirt te gebruik soos nodig vir angstige tye.

Fotogalery: Sophie dra die Thundershirt

voor

nadele

beskrywing

Oorsig - Thundershirt: 'n instrument om die angs en fobies van die hond te help kalmeer

Hierdie produk is gedeeltelik gebaseer op die werk van Temple Grandin, bekende skrywer, Doktor in Veekunde, en professor aan die Colorado State University.

Die gedagte is dat sagte druk wat deur hierdie hemp voorsien word, die senuweestelsel kalmeer. Werk dit? Ek het dit op my eie hond, Sophie, geprobeer, wat ly aan harde geluidsfobies.

Ons het Sophie as 'n 6-maande-oue hond uit die skuiling aangeneem. Sophie is nou 8 jaar oud. Geluidsfobies - vrees vir donderweer, vuurwerke, geweerskote - was iets wat ons van die begin af behandel het, intensiverend namate sy ouer geword het.

(Ons gaan ook oor skeidingsangs, maar dit is 'n ander onderwerp.)

Verlede jaar was ek gereed vir die 4de Julie. Ons het die DAP kraag probeer uitprobeer en het wonderlike resultate gehad. My voorheen geraas-fobiese hond het nou deur donderstorms geslaap nadat hy 30 dae lank een kraag gedra het. Dit was so effektief dat ek nie die Thundershirt kon evalueer nie, maar het 'n fotogalery van Sophie geskep wat die Thundershirt dra .

Trouens, die DAP kraag het so goed gewerk oor die daaropvolgende maande dat ek selfvoldaan geword het. Ons het in hierdie jaar se vuurwerkseisoen onvoorbereid geraak.

Die vuurwerke was vanjaar selfs meer gek. Ek het nie 'n DAP kraag gehad nie. Sophie het ontsteld geword, pacing, panting, gekyk, in die kas wou wegsteek. Ek het vergeet dat ek die Thundershirt gehad het en 'n tydelike een gemaak het. Ek dink dit het gehelp.

Toe, die volgende nag, onthou ek die Thundershirt en sit dit op Sophie. Dit pas perfek op al die regte plekke. Dit is goed gebou en styf sonder om te styf te wees om ongemak te veroorsaak. Sy het dadelik gaan lê. Dit was 'n goeie eerste stap.

Toe was dit tyd vir bed, vuurwerke wat nog aan die gang was. Ek het die Thundershirt op Sophie verlaat. Sy het aan die slaap geraak, wat beteken dat ek ook kon.

Die werklike toets was om 05:00. Ons het wakker geword by 'n voortdurende bam-bam-bam.

Meer vuurwerke. Ek was egter nie eers seker nie, want Sophie was aan die slaap. Dit is nie tipies vir haar nie. In so 'n situasie sou sy my wakker maak, wankel en pacing. Sy sluimer weg. Sjoe.

Dit is 'n bemoedigende toets van die Thundershirt wat ek verlede jaar nie kon doen nie, en ek sal hierdie produk aanbeveel aan dié troeteldiere wat ly aan harde geluidsfobies en ander angsgebaseerde probleme, hetsy alleen (sagte gevalle) of in samewerking met ander terapie.

Thundershirt webwerf

Openbaarmaking: Oorsigmonsters is deur die vervaardiger verskaf. Vir meer inligting, raadpleeg ons Etiekbeleid.