Oorsake van flatulensie in katte

Oorsake van Flatulensie in Felines

My eerste ervaring met kattevretes was baie jare gelede, toe Bubba en my man Asa nog gelewe het. Die drie van ons het 'n Kalifornië King-bed gedeel, met Bubba in die middel. Een aand het ek uit die slaap geraak toe my neusgate na 'n inkomende skerp reuk gevlieg het, wat van iewers na links van my gekom het. Ek was op die punt om iets te sê toe Asa gemompel het, "Was dit jy?" Bubba rol op sy rug, ek het 'n klein "toot" gehoor, en ek sweer dat hy 'n glimlag op sy gesig gehad het.

Feline Flatulence

Terwyl ons grappies kan maak oor vaar, is dit al duisende jare lank. Trouens, keiser Claudius het een keer op vaarte uiteengesit.

Soos die jare verloop het sedert Bubba, het ek nie baie oor kattevreters gedink nie, totdat ons ons kittens aangepak het. Ons klein aangename katjie, Gaither, saam met Sage (aangeneem terselfdertyd) het 'n aantal mediese probleme gehad, aangesien ons by ons gaan woon. Die meer ernstige is Konjunktivitis , dan later, Chlamidia, albei URI's (Bovenste Respiratoriese Infeksies.).

Gaither het egter vir 'n paar weke baie stinkende diarree gehad, wat sou kom en gaan, saam met die wankel. Ek het ' n steekproef aan ons veearts gegee van wat ek gedink het was Gaither, maar dit het negatief getoets vir enige moontlike parasiete , waaronder Giardia . Later het ek 'n stinkende maar skoon (geen rommel) monster in die rommelbak gevind en 'n monster voorberei wat na ons veearts geneem is vir toetsing.

Terwyl ek bekommerd was oor die moontlike oorsaak daarvan, is dit altyd beter om die werklike feite te hanteer as om die onbekende te bekommer.

Die resultate van die steekproef het die volgende dag teruggekom: positief vir giardia en positief vir chlamidia, albei derm parasiete. Volgens die Sentrums vir Dieasebeheer en Voorkoming (CDC) kan giardia van troeteldiere na mense oorgedra word, hoewel dit meer dikwels deur besmette drinkwater verkry word.

Weereens, volgens die CDC, "Die kliniese tekens wissel van subkliniese tot effense abdominale ongemak tot ernstige abdominale pyn en krampe. Wanneer die diarree voorkom, is dit sag om te waterig, het dit dikwels slym op die oppervlak, dit kan 'n sterk reuk hê . "

Sedertdien was ek besonder immunokompromitteer (diabetes en longontsteking), my veearts het my vertel om die rommelblokkies vir my seun te verlaat, vermy noue kontak met ons katte en beslis nie toelaat dat hulle my kitty soen gee nie. Dit was moeilik om kontak met my katte te vermy, veral Gaither, wat is my klein liefdesfout, volg my altyd soos 'n hondjie, en Jenny, wat my slaapkamer en my bed met my deel.

Blikkasversorging Met Giardia Teenwoordig In Die Huis

Dr Jamie het aanbeveel dat my seun rubberhandskoene dra wanneer die rommelboks geskaap word en die skoffels in plastieksakke verwyder word. Dan, as jy klaar is, om die handskoene te beskik en sy hande, vingernaels en arms 'n goeie skrop met warm water te gee, aanvaar ek soortgelyk aan wat chirurge sou doen voor die operasie uitgevoer word. Ook moet die rommelblikke heeltemal leeggemaak word en binne en buite met seepwater skoongemaak word, gevolg deur bleikmiddel.

Alhoewel dit op die oomblik reën en koud was, moet die rommelblikkies ideaal in die sonlig gedroog word, soos beskryf in my artikel, Litter Box Maintenance

Ander Feline Conditions of the Dowel and Rectum

Giardia is slegs een van verskeie ander toestande van die derm en rektum. Byvoorbeeld, anale klier impaksie kan 'n baie ernstige en pynlike toestand wees. Een van die eerste simptome is wanneer 'n kat langs die vloer op sy boude skiet. En die reuk is een van die ergste wat ek ooit geur het. Alhoewel jy kan leer om jou kat se anale sakkies self uit te druk , sal ek die veearts baie meer vertrou met hierdie taak.

Ander voorwaardes sluit in:

Terwyl ons grappies kan maak oor vaar, is die gesondheid van ons katte uiters belangrik, en 'n onskuldige genoeg gasoorgang kan baie meer mediese toestande aandui.