Moet jy die Akwariumgruis Stof?

Debatteer oor Vis Tenk Vakuum

Indien u die akwariumgruis weekliks af en toe, of glad nie? Dit is 'n baie gedebatteerde onderwerp. Hier is antwoorde van akwarium eienaars soos Thelma hulle menings gevra het.

Thelma : Ek is nuut in hierdie kuns om vis te hou, maar ek het my huiswerk gedoen om die stikstofsiklus te verstaan. Maar ek hou steeds gemengde terugvoer oor hoe om dit behoorlik te doen. Sommige hobbyiste sê om die waterveranderings te doen, die gruis te suig en die filterpatroon te verander, terwyl ander net sê om net die water te verander en die rommel te laat ophoop sodat die groei van die 'goeie' bakterieë kan help.

Ek sif die gruis om ongesuurde kos weg te ruim. Ek weet die stofsuiwering veroorsaak dat my tenk stadiger loop, want dit is vier maande en dit is nog nie daar nie, maar ek is bekommerd oor ammoniakopbou as ek die filterpatroon vuil laat en nie suig nie. Ek wil graag ander lesers se ervarings en gedagtes oor hierdie aangeleentheid ken.

Hou 'n geplantte tenk skoon sonder om te suig

Carl antwoord: Ek het 'n geplantte tenk . Ek het nooit my tenk leeg gemaak nie. Wat filterveranderings betref, gebruik ek 'n paar houers. Ek verander die fyn filtervlos wanneer dit begin om die watervloei te vertraag, en ek sal die sponse met net warm water in my wasmasjien gooi. Ek het keramiek media wat ek daarop staat om 'n goeie kolonie bakterieë in stand te hou wanneer ek hierdie tipe onderhoud verrig. Die caveat hiervoor is dat ek dit nie aanbeveel vir enigiemand wat nie presies weet watter effek dit op hul tenk sal hê nie.

Lig Vakuum Een keer 'n maand

Kejuke reageer: Ek doen 'n baie ligte stofsuier ongeveer een keer per maand, of as ek enige sigbare puin opmerk.

Wat die verandering van filtermedia betref; Ek spoel dit gewoonlik in die water wat uit my tenk geneem word. Ek het meer as 'n jaar 'n paar filterblokkies gebruik, en filter sakke wat die media oor dieselfde hou.

Stof met elke waterverandering

1077 Reageer: Ek verander nooit filters tensy hulle begin uitmekaar val nie. Ek spoel hulle eenvoudig in akwariumwater tydens waterveranderinge. Ek hou ramme, sleutelgat-cichlids, diskusse en tetras.

Hulle eis wanneer dit kom by waterkwaliteit, sodat ek die substraat by elke waterverandering, 'n klein gedeelte elke keer, 'n ander area elke keer, stofdruk. Ek lig liggies sodat ek nie bio-bed te veel steur nie. Water veranderinge van 20 tot 30 persent word weekliks uitgevoer. Ek sal nie 'n nuwe tenk stofmaak totdat voordelige bakterieë goed gevestig was nie. Beter om minder te voed sodat die bakterieë nie oorweldig word nie. Ek sal ook vir dieselfde rede vis baie stadig byvoeg.

Stikstofsiklus en Stof die Akwarium

Rekening: Daar is geen rede om 'n behoorlik onderhoude nuwe tenk te vakuum nie. Dit mag nodig wees om vakuum te sien. In enige soorte gevulde akwarium moet daar nie rommel op die bodem ophoop nie, indien die voer goed gedoen word.

In veral nuwe akwariums en in gevestigde akwariums, moet filterpatrone nie so dikwels verander word soos wat die verpakking aandui nie. As daar 'n baie goeie kolonie bakterieë is wat sy werk doen, hoekom vernietig dit dan? Sodra jy die patroon in 'n goedbevolkte tenk verwyder, sal jy 'n piek in ammoniak hê . Die klein bietjie goedkoop-koolstof wat in nuwe filterpatrone gevind word, sal nie 'n noemenswaardige uitwerking op die spits hê nie.

Ek het altyd aanbeveel dat my kliënte alleen die patrone moet verlaat, tensy dit verstop is en die water deur die filter rugsteun of die filter val uitmekaar.

Die nuwe patrone word in flimsier-vorm geproduseer omdat die vervaardigers besef dat akwariums meer opgevoed word en nie vervang word nie.

Ek vertel mense dat as die filter verstop raak, dan verwyder die patroon tydens 'n waterverandering en skud dit regtig goed in die emmer dat die sifwater in is, sit dit dan terug, dit sal steeds 'n gesonde bakteriebevolking hê .

As die filter uitmekaar val, koop dan 'n nuwe een en plaas dit in die agterkant van die tenk in 'n hoek vir 'n week, skakel dan en dan voorbereid wees om die gewone waterverandering twee keer per week vir 'n paar weke eerder as een keer 'n week.

My kliënte word selde onder enige van hierdie probleme gekonfronteer omdat hulle geleer word om behoorlik te voed en 'n oorvloed van partikelsoorte te vermy wat verstop word en die onderkant van die tenk bedek.

Ek erken sekere omstandighede waar u hoër as normale puinvlakke kan hê. Leer om behoorlik te voed, moenie 'n tenk skoonmaak nie, en stofsuiging word meestal onnodig.

Ammoniak Toetsing

Craig reageer: f jy gaan 'n ou filter opgradeer. Dit is raadsaam om, indien moontlik, die nuwe een by te voeg en dit vir ongeveer 'n maand op jou tenk te laat loop sodat die nuwe een die kans het om deur voordelige bakterieë gekoloniseer te word. jy verwyder die ou een.

By die uitvoer van ammoniak toetse moet u ook altyd pH-toetse uitvoer, aangesien die toksisiteit van ammoniak sal verander afhangende van die pH-vlak . Byvoorbeeld, 'n vlak van NH4 = 2 mg / l by pH 7 is skadeloos, maar dieselfde NH4 = 2 mg / l by pH 9 is akuut toksies. U kan dus vind dat u sonder oorsaak bekommerd is.

Ek het nog nooit die toetsstrokies gebruik nie, so onseker oor hul akkuraatheid, van hul skaal of as hulle NH4 of NH3 meet. Ek gebruik en beveel die merk SERA aan wat vir ammonium (NH4) toets en bied 'n omskakelingskaart na ammoniak (NH3) @ pH.

Watter ongesuurde kos en visbak wat nie deur jou filter verwyder word nie, word in die gruis gevestig en word dan deur die nitrifiserende bakterieë aangepak en sodoende omskep in nitriet. Deur die gruis te versteur, het jy waarskynlik gevind dat jou water effens vuil geword het om na te kyk. Verlaat alleen, dit sou in 'n uur of so gewees het, tyd afhanklik van die doeltreffendheid van jou meganiese filter. Onthou ook dat die gruis deel van jou biologiese filter vorm, dus deur dit te versteur .... U kan die uitkoms raai.

Ek sal nie voorstel of aanbeveel om enige tipe ammoniakvervanger toe te voeg nie, aangesien dit, afhangende van hoe dit ontwerp is om te werk, almal die neiging het om jou biologiese filter te honger, wat ook jou ammoniak kon spoeg. Daarom sou ek sleg en onnodig sê.

Om veranderinge aan 'n ryp tenk te maak, is nie 'n groot probleem nie. Veranderings aan 'n semi-verouderde tenk, ek sal wag totdat dit ryp word.

Toets jou water weekliks. Moenie te gereeld toets nie. As jou vis ongelukkig lyk en toets, sou ek ten minste 24 uur wag voordat jy toets het na die veranderinge wat jy gedoen het. En ek sal ook sien hoe die ammoniakverwerkingsgesteentes in jou toilet werk.

My aanbeveling sal altyd wees om veranderinge in klein inkremente te maak, te wag tot dit reggestel word en dan meer veranderinge te maak. As iets dan haywire gaan, is dit makliker om vas te stel wat dit veroorsaak het en dan om die probleem reg te stel.

Water veranderinge en tenk onderhoud

Carl: Water veranderinge en tenk instandhouding is 'n gereelde taak en word nie gestaak nie, net omdat jy nie meetbare ammoniak het nie. Tipies sal jy tussen 10% en 20% per week wil verander.

1077: Dit is na my mening beter om 20 tot 25 persent van die water elke week te vervang deur dit te vervang met ontwaterde water van dieselfde tempo of naby dit. Afhangende van die tipe vis en poep wat hulle maak en hoeveel gevoed word, mag jy twee keer per maand stofsuim, maar ek beveel aan om elke week 'n klein area te stofstof, elke keer 'n ander area. Andersins kan verval kos en afval opbou. Soms sal hierdie dinge onder, in of op versierings versamel word en stofsuiery is die beste manier om dit te verwyder.

Craig: As jy wil hê jou vis moet gelukkig wees en jou tenk moet voortgaan om goed te lyk, moet dit 'n weeklikse voorkoms wees, dit sal nie eindig nie. Ek verander elke week 10 tot 15 persent water, ek maak elke tweede week 'n ander gedeelte van die gruis, ek doen elke week watertoetse wat die hoeveelheid waterverandering bepaal. My vis is gelukkig en my tenk lyk ongerepte.

Wetsontwerp: Verandering van water verminder nie die aantal voordelige bakterieë in 'n tenk nie. Voordelige bakterieë koloniseer oppervlaktes waar suurstofwater oor hulle beweeg. Hulle is nie in die waterkolom nie. Ek stem nie saam met die aanbeveling om elke ander week te vakuum nie. Vakuuming is 'n geweldige versteuring vir 'n gesonde tenk. Dit kan soms nodig wees met sekere visspesies of sekere gespesialiseerde setups. Maar selfs onder hierdie omstandighede moet dit nie op 'n weeklikse of tweeweeklikse skedule nodig wees nie.

Ek stem nie saam met die aanbeveling om "siklus" of enige ander handelsmerk van sogenaamde gebottelde bakterieë by te voeg nie. 'N Gesonde gevestigde tenk sal goed doen sonder dit, en sekere handelsmerke van gebottelde bakterieë wat onbehoorlik in pakhuise of kleinhandelwinkels gestoor word, word bottels ontbinde materiaal wat hoë ammoniak veroorsaak. Om nie te noem dat sekere handelsmerke skeefwatertoetse veroorsaak nie.

'N Gesonde goed gevestigde tenk benodig baie min eenkant van gereelde klein gedeeltelike waterveranderings. 'N 10-15 persent water verandering saam met behoorlike voer en 'n behoorlike kous sal lei tot min of geen probleme.