Hoekom is my kat braking gereeld?

Ek is bekommerd oor my agtjarige kitty, Bosco. Hy het sy hele lewe behoorlik goeie gesondheid gehad, en hy het al sy inentings gehad en was genuttig toe hy 'n katjie was. Maar skielik het hy begin gereeld begin braai. Dit het twee dae gelede begin en hy lyk nie beter nie.

Hy eet soos altyd dieselfde soort kos, en dit het hom nog nooit siek gemaak nie. Ek kan hom nie na my veearts neem voordat ek oor twee weke betaal word nie.

Het jy enige idees wat sy braking kan veroorsaak, en wat kan ek doen om hom te help?
Jou getroue leser, Linda

antwoord:

Liewe Linda,

Braking in katte kan veroorsaak word deur 'n aantal verskillende toestande en / of omstandighede en kan óf 'n verbygaande ding of 'n simptoom van 'n ernstige toestand wees. Ek kan slegs algemene inligting verskaf oor die moontlike oorsake, asook 'n sterk aanbeveling om Bosco so spoedig moontlik aan u veearts te bring vir 'n deeglike ondersoek, diagnose en behandeling.

Relatief Minder Oorsake van Braking deur Katte

Meer ernstige oorsake van braking

vergiftiging

Skielike braking kan ook veroorsaak word deur vergiftiging, 'n veeartsenykundige noodgeval. Daar is verskeie potensiële bronne van gifstowwe wat katte in die gemiddelde huis mag inneem:

Braking veroorsaak deur siektes en toestande

'N Woord oor haarbolletjies

Alhoewel katversorgers dikwels onder ons onsself oor haarbolletjies grap, is dit regtig geen laksake nie. As haarbolletjies nie opgegooi word nie, sal hulle hul dermkanaal afwerk, en kan uiteindelik op een of ander plek opstap, wat 'n soort vaag "logjam" veroorsaak. 'n gevaarlike dermobstruksie wat moontlik chirurgies verwyder moet word. Gereelde versorging met 'n hulpmiddel soos die FURminator, wat in die tweede foto gewys word, sal baie verhoed om hierdie soort veeartsenykundige nood te voorkom.

Linda, ek weet dat ek jou baie gegee het om na te dink. Ek het dit gedoen, om jou nie te skrik nie, maar om jou te help om die potensiële erns van Bosco se braking te verstaan. Die feit is dat twee weke te lank is om te wag dat Bosco ondersoek en behandel word. Aangesien u egter kort op fondse is, kan u dalk 'n manier reël om u veearts te betaal. U kan meer leer deur Finansiële Hulp vir Troeteldiere se Veterinêre noodgevalle te lees. Persoonlik, as ek nie reeds troeteldierversekering gehad het nie , sal ek waarskynlik na Care Credit kyk. My persoonlike veearts vertoon aansoeke in haar kantoor. Haar assistent het my die ander dag vertel dat die opsie vir "rentevrye ses maande betaal" verreweg die gewildste onder hul pasiënte is.

Omdat ek altyd bekommerd is wanneer lesers my van hul siek katte e-pos, sal ek my asseblief laat weet wat u veearts vind wanneer u Bosco inbring?

Disclaimer: Ek is nie 'n veearts nie. Jou eie veearts moet altyd jou eerste bron wees vir behandeling en versorging vir 'n siek kat, ongeag die aard van die siekte. Hierdie artikel is slegs bedoel om jou 'n beginpunt te gee om jou eie navorsing te doen, sodat jy 'n ingeligte besluit kan neem, indien dit ooit nodig sal wees.