5 maniere om dierevogversorging te stroomlijnen

Maak dit makliker met multitasking

Daar is dae wat ek myself graag wil kloon. As daar twee van my was, kon ek dinge so gou as moontlik gedoen het en meer tyd gehad het om te doen wat ek graag doen. Ek is redelik besig met my skryfloopbaan, sowel as meervoudige gesprekke in die jaar en my aktiewe voltydse werk in 'n ander veld.

Aanvaar dit. Soms is die werk wat betrokke is by die versorging van ons metgeselle diere, nie lekker nie. My gesin het twee katte gehad toe ek 'n kind was en ek het die rommelkas ontslae geraak.

Natuurlik was dit nodig, maar toe dit by "katteplig" kom, wou niemand dit doen nie. Maar dit moes gedoen word.

En so is dit met die opruiming van hul kampe, die verandering van hul substraat papier, die skrop van kos en waterbakke en die vloer af. Maar dit is 'n feit van die lewe en dit is deel van die hou van voëls.

Daar blyk nooit genoeg tyd om alles gedoen te kry nie. Voëls benodig 'n skoon omgewing en dit verg tyd, toewyding en werk. Maar dit hoef nie vervelig te wees nie. Hier is vyf metodes om dinge makliker te maak:

Double Down op jou tyd

Hoekom maak vyf reise wanneer jy een kan maak? My vriend Shari het sewe Afrikaanse Grey Papegaaie. Daar is baie kos- en waterbakke wat heen en weer na die kombuis gedraai word om ten minste twee of drie keer per dag skoon te maak. En toe Shari my vertel het hoe sy dit doen, wou ek myself in die kop slaan omdat ek self nie daaraan dink nie.

Hoe doen sy dit effektief?

Shari gebruik 'n skinkbord om te stapel en die bakkies in een kombuis in die kombuis te dra om hulle skoon te maak en te hervul. Dis 'n reis vir haar in plaas van verskeie reise heen en weer.

Rebecca Stocklayer, eienaar van Noag se Bird Nest , 'n voedseltoevoerwinkel in Port Charlotte, floreer nie net voëls vir Florida-papegaai-redding nie , sy bestel voëls vir gesinne wat op vakansie of op sakereise is.

Sy het oral van 15 tot 25 voëls onder die aandag op enige gegewe tyd. Rebecca gebruik 'n 2-tierkar met vars water, kos en koerant wat sy rond haar winkel rol om te verseker dat haar voëls gevoed, skoon en vars water het. Sy kan al die voëls versorg, in 'n fraksie van die tyd wat dit sou neem as sy nie die kar in diens gehad het nie.

Werk Smart Deur Multitasking

Multitasking is 'n wonderlike timeaver. Baie take om te bereik en min tyd om alles te doen? Begin die werk wat eers aandag kry: Gooi die laai wasgoed en sit die oondpan vir aandete voordat jy na die voëlshokke gooi of die vloer was. Die badkamer skoonmaak? Voeg die reiniger by die toilet, wasbak en bad en laat dit sit om die skoonmaker toe te laat om sy werk te doen en week te maak voordat hy dit werklik skoongemaak het. Spot skoonmaak papegaai poep op die vloer? Voorbehandel met 'n voëlskoonmaker en laat dit sy towerkrag doen voordat jy dit aanval met 'n microfiber lap geweek in warm water. Wil jy die substraat van hul huis skoon hou? Plaas koerant op die onderkant van die substraat en wanneer jy hierdie papier verwyder om dit met skoon papier te vervang, sprinkel dit af met 'n bietjie water uit 'n spuitbottel. Dit voorkom dat dander in die lug vlieg wanneer jy dit verwyder vir vervanging.

Maak 'n lys

Ek het oor die jare 'n ywerige lysmaker geword. Ek het gevind dat ek dinge moet neerskryf en my lewe moet prioritiseer om alles georganiseerd te hou en alles te laat doen wanneer my lewe ingewikkelder geword het. Ek hou 'n pen en papier in bykans elke kamer in die huis vir daardie oomblikke van inspirasie of onthou iets wat gedoen moet word. Ek het ook gebruik om die diktasie funksie op my selfoon te gebruik om flitse van geïnspireerde idees vir artikelvakke sowel as kruideniersware lyste en boodskappe te onthou.

Interaksie met jou kudde terwyl hulle hulle handhaaf

Moenie net hulle uit die pad beweeg nie! Sing, hum of praat met hulle terwyl jy hul kampe skoonmaak. Verduidelik wat jy doen terwyl hulle jou sien. Vra hulle vir aanmoediging en geniet net van hulle. Hierdie klein oomblikke van aandag beteken die wêreld vir hulle en om hulle te betrek terwyl jy werk, maak die werk meer pret.

Betrek u kudde in u daaglikse roetine

Wanneer ek iets doen wat veilig is vir een van my Grays, probeer ek dit in te sluit. As ek suig, kry een van hulle 'n rit op my skouer terwyl ek werk. As ek in 'n ander kamer moet gaan vir 'n koevert, gaan een van hulle saam. Dit is 'n vinnige en maklike manier om aandag te gee en te kontak terwyl jy iets anders bereik. As ek in die aand hul etes opklaar, word 'n mens in die kombuis toegelaat om te kyk hoe ek die bakkie kos en vars water voorberei.

Bonus Wenk!

Gebruik water in 'n spuitbottel om papiere liggies te spuit voordat dit uit die hok verwyder word. Vervang hierdie wetslae teen die stof en dander, plak dit aan die papier sodat die stof nie rond vlieg nie.

Daar is baie maniere om aandag aan jou kudde te gee. En dit hoef nie altyd onverdeelde aandag te gee nie. Om net bewus te wees van hulle en dit in daaglikse aktiwiteite te sluit, bied 'n nabyheid in daardie tyd wat redelik waardevol kan wees. Om sommige van hierdie metodes in jou daaglikse roetine te werk, kan die lewe effens meer vaartbelyn maak.