Kan ek spesies meng wanneer ek 'n Terrarium opstel?

Soms, wanneer mense 'n terrarium opstel, wil hulle 'n "mini-ekosisteem" skep en voeg 'n mengsel van spesies by wat in die terrarium sal saamwerk. Terwyl dit in teorie lyk, is dit 'n goeie idee, dit is 'n situasie met probleme en kan slegs bereik word met baie navorsing en werk. Vir die gemiddelde bewaarder van reptiele en amfibieë , is dit nie iets wat ek sal aanbeveel nie. Hier is hoekom:

Ek weet daar is mense daar buite met gemengde tenks wat goed lyk, maar my aanbeveling is om by een spesie per tenk te hou. Die resultate van die meng van spesies reptiel en amfibie in 'n terrarium is onvoorspelbaar, veral vir minder ervare houers. Om die regte omgewing te verskaf en stres te verlig, is te belangrik vir die gesondheid en welsyn van reptiele en amfibieë om kanse te vermy om spesies te meng.